Καλησπέρα και πάλι Χρήστο,
αρχικά δες την συνημμένη photo.. πάνω σε αυτήν θα γράψω ώστε να το κατανοήσουμε παρέα...
Λοιπόν,ξεκινώντας απο την αρχή:
- Η βάση έχει πελάτες (Customers)
- Οι Πελάτες έχουν τις παραγγελίες τους (εδώ καταχωρούνται τα στοιχεία της παραγγελίας (πχ. Ημερομηνία παραγγελίας και πελάτης)
- Οι παραγγελίες με την σειρά τους έχουν λεπτομέρειες παραγγελιών (όπου μέσα σε αυτές καταχωρούμε τα είδη της παραγγελίας)
Πρώτο καλό σημείο: εαν ανοίξεις την φόρμα των παραγγελιών σε σχεδίαση και δεις το "rowsource" του combobox της επιλογής του είδους θα δεις πως "τραβάει" τα είδη με βάση το ερώτημα Inventory (Προσοχή! όχι πίνακα!)
Αυτό το ερώτημα είναι η αποθήκη σου..
Δεύτερο καλό σημείο:
Παρατήρησε ότι δουλεύει με ερωτήματα μέσα στο ερώτημα inventory, και όχι με πίνακες για να φέρει τις ποσότητες που θέλει αθροίζοντας τα πεδία που θέλει κάθε φορά (πχ: SOLD, Ordered κλπ) φυσικά απο τον πίνακα
"Inventory transactions".
Τώρα υπάρχουν διαδικασίες μέσα στην
VBA που δύσκολα περιγράφονται... οι οποίες μετασχηματίζουν την παραγγελία σε τιμολόγιο, ή σε απεσταλμένη, ολοκληρωμένη.
Εδώ (στην
VBA) ενημερώνεται ο πίνακας "Inventory Transactions" όπου χαρακτηρίζονται όλες οι κινήσεις, άνοιξε τον να δεις τι καταγράφει μέσα.
Αυτή είναι και η καλύτερη τεχνική (για την ενημέρωση του πίνακα "Inventory Transactions") αν και μπορεί να γίνει και με ερωτήματα προσάρτησης, ενημέρωσης και διαγραφής... (πολύ περισσότερη δουλειά... )
Αυτά... ελπίζω να έγινα κατανοητός, μιας και είναι πάντα δύσκολο να περιγράψεις την λειτουργία της βάσης σε λίγες γραμμές....
Φιλικά, Άγγελος.
Απο την άλλη μεριά γίνεται η ίδια διαδικασία για τις παραγγελίες της βάσης προς τους προμηθευτές, μόνο που εκεί δεν μας ενδιαφέρει η ποσότητα της αποθήκης, μιας και απο εκεί εισάγεται η ποσότητά μας.