23-03-12, 20:45
|
Όνομα: ΝΑΣΟΣ Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2016 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική | | Εγγραφή: 14-10-2010
| |
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από DIMNOT Καλό απόγευμα και πάλι σε όλους ...
Μετά από δοκιμές που έκανα και στις δύο μορφές - λύσεις που μου προτείνατε , και καθόσον τις εφάρμοζα στα αρχεία που θέλω να φτιάξω , μου γεννήθηκαν δύο ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τον κώδικα της εντολής.
Συγκεκριμένα για την πρόταση σου φίλε Τάσο έχω να πώ τα καλύτερα από πλευράς ευκολίας υλοποίησης της . Στο μόνο που "κόλλησα" ήταν στο τι πρέπει να κάνω όταν θέλω να βάλω τιμή από ένα πεδίο της access σε δύο διαφορετικά πεδία φόρμας στο ίδιο έγγραφο του word που "ζητάνε" το ίδιο αποτέλεσμα (πχ το Επώνυμο κλπ.). Συγκεκριμένα δεν ξέρω τι τιμή θα πρέπει να βάλω στην ετικέτα .
Στην πρόταση σου φίλε Νάσο παρατήρησα ότι με τον κώδικα που έγραψες , όταν κάποιο πεδίο στης φόρμας της access δεν έχει τίμή (κενό) , η εντολή δεν ολοκληρώνεται παρά μόνο βγάζει το γνωστό "ταμπελάκι" του debug : "Runtime error...type mismatch" και "χτυπάει" στο πεδίο του κώδικα που αφορά την συγκεκριμένη τιμή. Ανεβάζω ξανά τη βδ για να καταλάβεις τι εννοώ, και θα ήθελα αν μπορείς και δε σου κάνει κόπο να ανεβάσεις ξανά τον κώδικα διορθωμένο. Βλέπεις οι γνώσεις μου σε visual basic, είναι αυτές του αρχάριου και έτσι εγώ δεν μπορώ ακόμα να παρέμβω σ'αυτόν.
Σε γενικές γραμμές βέβαια και οι δύο προτάσεις μου έδωσαν το αποτέλεσμα που ήθελα και για το λόγο αυτό σας ευχαριστώ πολύ και πάλι.
Φιλικά
Δημήτρης | Δημήτρη καλησπέρα.
Μια μικρή προσθήκη στον κώδικα για το λάθος
On Error Resume Next
Ανεβάζω το αρχείο διορθωμένο
Φιλικά Νάσος
|