Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αθροίσματα σελίδων
Καλησπέρα σε όλους... Πως θα μπορούσα στο τέλος κάθε εκτυπώσιμης σελίδας (ανάλογα με τα εκάστοτε περιθώρια εκτύπωσης), να έχω ως τελευταία γραμμή το άθροισμα των στηλών που χωράνε στη σελίδα? Και αν πράγματι γίνεται κατά την προεπισκόπιση και εκτύπωση, μπορώ αυτή τη γραμμή με τα αθροίσματα να την βλέπω και στο sheet αλλά χωρίς να μου αλλοιώνει (συμμετέχει) το τελικό άθροισμα που έτσι και αλλιώς υπάρχει? |
| ||||
| ||||
Ανδρέα καλησπέρα! Αυτό που ζητάς μπορεί να γίνει με τη βοήθεια της VBA σε συνδυασμό με κάποιες "πανάρχαιες" αλλά λειτουργικές μακροεντολές της Excel (XL4Macro). Δυστυχώς, η περιγραφή ειναι αρκετά δύσκολη και εκτός από τον πολύ χρόνο που απαιτεί, προϋποθέτει αρκετές προγραμματιστικές γνώσεις για να κατανοηθεί. Δες το συνημμένο ένα παράδειγμα που στο τέλος της κάθε σελίδας προσθέτει το σύνολο των προηγούμενων. Προσπάθησε να το προσαρμόσεις και αν χρειαστείς βοήθεια απευθύνσου και πάλι στο φόρουμ. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Σ' ευχαριστώ πολύ Τάσο.. Αυτό ήταν που ήθελα και το προσάρμοσα στα δεδομένα μου... Πλην όμως θέλω τα αθροίσματα ακόμα δύο στηλών, που όμως δεν μπόρεσα να τις ενσωματώσω στον κώδικά, ωστε να μου τα μεταφέρει και αυτά στην εκτύπωση... Μπορείς σε παρακαλώ να μου υποδείξεις το σημείο που πρέπει να τροποποιήσω στο module για να έχω στην εκτύπωση και τα αθροίσματα των στηλών F και H πχ? |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Ανδρέα! Εννοείς στα μερικά σύνολα της στήλης L να προσθέτονται τα μερικά σύνολα των στηλών F και H; Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Όχι βρε τάσο... Εννοώ ότι στο προσαρμοσμένο δικό μου φύλλο έχω ακόμα δυό στήλες που πρέπει να αθροιστούν... Βγάζω τελικά σύνολα στη γραμμή 3233, αλλά όταν πατάω το κουμπί προεπισκόπηση, μερικά σύνολα σελίδας υπάρχουν μόνο για τη στήλη L... Κάπου δεν πρέπει να του "πω" ότι εκτός από την L (που του έχεις πει εσύ ) ότι θέλω μερικά αθροίσματα και για τις στήλες F και H??? |
| ||||
| ||||
Παρ όλα αυτά ακόμα δε ξερω που και πως θα εμφανίζονται τα μερικά αθροίσματα για τις στήλες F και H; Θα προσθέτονται σε αυτά της L; Θα εμφανίζονται από κάτω ακριβώς; Θα εμφανίζονται κάτω από τις στήλες F και H; Αν δεν έχω μια ακριβή περιγραφή του ζητούμενου σου δεν θα μπορέσω να σου δώσω την κατάλληλη απάντηση. Φιλικά Τάσος
| |||
| |||
Εντάξει τάσο, το έφερα στα νερά μου... Δες την προεπισκόπηση στο συνημμένο, για τις στήλες G και H για να καταλάβεις τι έλεγα και να μη μείνεις με την απορία.. Παρεπιπτόντως, να πω ότι τα "άθροισμα από μεταφορά" και "άθροισμα σε μεταφορά" (όντας άσχετος στην πραγματικότητα με τα λογιστικά) τα θεωρούσα συνηθισμένη πρακτική στα λογιστικά και υπολογιστικά φύλλα και ως εκ τούτου περίμενα να τα "προσφέρει" έτοιμα η excel... Και πάλι ευχαριστώ... |
| ||||
| ||||
Ανδρέα καλημέρα, πολύ ωραίο! Κατάλαβα επιτέλους και το ζητούμενο σου Επειδή η Excel τυπώνει περιοχές φύλλου που είναι στοιχισμένες κατά μήκος αλλά και κατά πλάτος, θα ήταν αρκετά δύσκολο (περισσότερο για τον χρήστη και λιγότερο για την ίδια την εφαρμογή) να δημιουργηθούν υποσέλιδα που να περιέχουν μερικά αθροίσματα. Χαίρομαι που τα κατάφερες! Φιλικά Τάσος
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Εκτύπωση] Εκτύπωση διαφορετικών σελίδων με ένα πάτημα | labpanag | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 06-04-14 19:10 |
[ Εκθέσεις ] Προεκτύπωση εντύπων με αριθμό σελίδων απο..έως.. | CrisPapadakis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 08-10-13 20:28 |
Η ώρα είναι 06:32.