Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Αύξων αριθμός σε κάθε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-05-11, 18:24
Xristos
Guest

Red face Αύξων αριθμός σε κάθε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Παιδιά γειά σας. Με την βοήθειά σας, έφτασα σε ένα πολύ καλό σημείο και για να το ολοκληρώσω θα ήθελα στο συνημμένο έγγραφο στην στήλη "R" Αριθ_Αποφ. ανάλογα με την στήλη "Q" ΕΙΔΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ και την ημερομηνία στην στήλη "S" να βγαίνει ο Αύξων αριθμός (για κάθε είδος απόφασης ""ΑΠΟΦΑΣΗ"", ""ΜΑΤΑΙΩΣΗ"", ""ΠΡΑΚΤΙΚΟ"" , ξεχωριστά) ο οποίος θα ξεκινάει από το 1....... και κάθε νέο έτος θα ξεκινάει πάλι από το 1....... Πιστεύω να σας έδωσα να καταλάβετε.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ.1.2.3.xls (485,0 KB, 29 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-05-11, 22:31
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Φίλε μου,
αν καταλαβαίνω καλά, το ερώτημά σου είναι ακριβώς το ίδιο με το προηγούμενο
καταμέτρηση του είδους απόφασης με την ημερομηνία Αποτελέσματος ταξινομημένη.

Δηλαδή καταμέτρηση του "ΕΙΔΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ" στήλη Q (στο προηγούμενο ήταν "ΠΙΝΑΚΙΟ_ΔΙΚΑΣΙΜΟΥ" στήλη J) σε σχέση με την "Ημερ._Αποτελ" στήλη S (στο προηγούμενο ήταν "Ημ_Εγγραφής" στήλη Μ).

Τώρα για το να αρχίζει η αρίθμηση από το 1 για κάθε έτος φαντάσου μια βοηθητική στήλη ΕίδοςΑπόφασης_'Ετους=Q2&"_"&YEAR (S2) οπότε αντί το Είδος απόφασης θα καταμετρήσεις τη νέα στήλη "ΕίδοςΑπόφασης_'Ετους" στα παραπάνω που σου έγραψα.

Ελπίζω να ήμουν κατανοητός. Αν δυσκολευτείς ξαναρωτάς το φόρουμ.

Πες μας τι έκανες τελικά και αν τα κατάφερες.

Θανάσης.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-06-11, 15:35
Xristos
Guest

Προεπιλογή

Παιδιά γειά σας. Θανάση σήμερα είδα την απάντησή σου και δυστυχώς δεν κατάφερα τίποτα. Έβαλα την συνάρτηση που μου είπε ( =Q2&"_"&YEAR (S2)) αλλά δεν έγινε τίποτα. Αν μπορείς να το κάνει στο συνημμένο που είχα στείλει στην αρχή θα με βοηθούσες πάρα πολύ. Σε ευχαριστώ και πιστεύω να μην σε κουράζω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-06-11, 18:52
Super Moderator

Προεπιλογή

Φίλε Χρήστο,
θα συμφωνήσω στο
Όταν βρεις τον χρόνο που χρειάζεται να αφιερώσεις είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις.

Η έλλειψη χρόνου είναι χαρακτηριστικό της εποχής μας και μας αφορά όλους.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-07-11, 20:03
Xristos
Guest

Red face

Παιδιά γειά σας. Φίλε Θανάση ή άλλος φίλος ας μου απαντήσει στην πληροφορία του Θανάση (gr8styl) φαντάσου μια βοηθητική στήλη ΕίδοςΑπόφασης_'Ετους=Q2&"_"&YEAR (S2) εννοείς/εννοεί να φτιάξω άλλη στήλη ή φύλλο και εκεί να βάλω την συνάρτηση που μου λέει;;;;; και μετά στην στήλη που θέλω να βγαίνει ο αριθμός τι θα βάλω. Φίλε Θανάση ή φίλε γενικά δεν είναι ότι τα θέλω έτοιμα αλλά έχω προσπαθήσει αλλά δεν τα καταφέρνω. Δεν θέλω να μου το λύσεις απλά να μου πεις τα βήματα. Στο συνημμένο βλέπω ότι ένας προηγούμενος φίλος έχει φτιάξει και ένα φύλλο με συναρτήσεις, θα πρέπει να φτιάξω και εγώ ένα τέτοιο;;;; Λίγη βοήθεια γιατί είμαι στην πηγή. Σας ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-07-11, 23:04
Super Moderator

Προεπιλογή

Χρήστο δες το συνημμένο
όπου σου έκανα με τύπους την απαρίθμηση που ζήταγες στο παράδειγμά σου.

Θα πρέπει να το μελετήσεις για να καταλάβεις πως δουλεύει και να το προσαρμόσεις παραπέρα αν χρειάζεται.

Θανάσης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ.1.2.3a.xls (52,0 KB, 34 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-07-11, 07:17
Xristos
Guest

Red face

Φίλοι μου ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Πραγματικά έψαχνα να βρω δ/νσεις (forum) και έβρισκα κάτι ........ και τυχαία έπεσα σε σας και χωρίς να φανεί κολακεία ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ σας ευχαριστώ όλους που μας βοηθάτε και κάνετε την ζωή μας ευχάριστη.
Φίλε Θανάση χίλια ευχαριστώ, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να το φτιάξω όσο και να με βοηθούσες με λόγια. Θέλω να σε ρωτήσω αν αλλάξουν οι στήλες και π.χ η στήλη Υ αλλάξει σε Χ ή Ζ θα πάω στις συναρτήσεις και θα το αλλάξω (σε Χ ή Ζ) και θα δουλεύει;;;;;;;
Πάντως αν μπορείς να δεις είμαι ο πιο πολύ "ερωτολόγος", καλό εεεεεεε και αυτό δείχνει ότι το ψάχνω και δεν περιμένω έτοιμη τροφή, αλλά αυτές τις συναρτήσεις δεν γινόταν να τις γνωρίζω, αλλά αν τώρα μπορώ να τις προσαρμόσω σε άλλη περίπτωση, αλλάζοντας τις στήλες Υ, Ζ σε ΧΨΩ τότε την άλλη φορά δεν θα σε ενοχλήσω για το ίδιο πράγμα.
ΣΕ/ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-07-11, 10:00
Lefteris
Guest

Προεπιλογή

Kαλημέρα σε όλους.

Φίλε Χρήστο, οταν χρησιμοποιούμε τύπους και συναρτήσεις σε κάποια στήλη ή γραμμή, σε ένα ή διαφορετικό φύλλο, τότε το αποτέλεσμα που ζητάμε σε ένα κελί, ορίζεται από τα στοιχεία που πέρνουμε από κάποια(α) άλλα κελιά. ΑΝ αλλάξουμε τα κελί(στήλη ή γραμμή), που υπάρχουν τα δεδομένα, ΄τοτε στο κελί προορισμού, πρέπει απλά να αλλάξουμε το όνομα του κελιού των δεδομένων. Δεν ξέρω αν κατάφερα να σου εξηγήσω σωστά, ότι η απάντηση στο ερώτημά σου είναι: ΝΑΙ. Μπορείς να αλλάξεις τις στήλες και να παίρνεις το ίδιο αποτέλεσμα! Στο παράδειγμα που σου στέλνω, θα δείς ότι αυτό μπορεί να γίνει, ακόμη και σε διαφορετικό φύλλο.

Φιλικά/Λευτέρης.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ.xls (60,0 KB, 47 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-07-11, 10:48
Xristos
Guest

Προεπιλογή

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Λευτέρη σε ευχαριστώ. Είναι αυτό που θέλω αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνω μόνος μου, όπως σε μία άλλη φορά μου είπατε να το ψάξω. Δεν υπήρχε περίπτωση να το λύσω χωρίς την βοήθειά σας. Σας ευχαριστώ πολύ. Καλό σε όποιον πάει
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-07-11, 12:36
Lefteris
Guest

Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους.

Χρήστο, το ευχαριστώ σου, πρέπει να πάει στον Θανάση, που ουσιαστικά σου έστησε όλο αυτό το πρόγραμμα. ΄Εχω παρακολουθήσει από την αρχή το θέμα και σε βεβαιώνω ότι σου έχει στήσει ένα πολύ έξυπνο πρόγραμμα, που όλοι μας, όταν το ψάχνουμε, μαθαίνουμε πάρα πολλά!
Εγώ αυτό που έκανα, είναι να προσπαθήσω να μήν κουράζουμε τους πολύ καλύτερους από εμάς με απλά και εύκολα πράγματα, για να έχουν διάθεση και χρόνο να μας απαντούν, στα πιό περίπλοκα. Αυτό ήταν πολύ εύκολο για όλους μας! Εννοώ και για σένα.
Κλείνοντας, μία παρατήρηση αν μου επιτρέπεις. Όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό το θέμα, παράλληλα, ανeβάζεις και άλλα θέματα, είτε σε excel, είτε σε Αccess. Kατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτό δημιουργεί πρόβλημα συγκέντρωσης(σε αποσυντονίζει). Αυτά που μας δείχνουν, οί έμπειροι της παρέας, θέλουν πολύ μελέτη, πολύ ψαξιμο και πάρααααα πολλές δοκιμές.
Καλή ξεκούραση, μιάς και κατάλαβα πως φεύγεις διακοπές.

Φιλικά/Λευτέρης.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Ετικέτες
countif, novba, συναρτήσεις, ταξινόμηση

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αύξων αριθμός σε κάθε έτος Xristos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 20 10-01-17 17:08
[Μορφοποίηση] αποτελεσμα με ενα κριτηριο GreekPowers Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 06-04-16 16:32
[Συναρτήσεις] Αύξων αριθμός σε φίλτρο xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 01-11-15 22:00
[Συναρτήσεις] IF δεν εξαφανίζει το αποτέλεσμα. anestaki Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 16-09-12 14:48
[Συναρτήσεις] Αύξων αριθμός σε κάθε Δικάσιμο Xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 13 26-08-11 21:09

Η ώρα είναι 19:56.