Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Βοήθεια για αναζήτηση σε Access
Καλησπέρα. Ειμαι νεος τοσο εδω οσο και στην access και προσπαθω να φτιαξω ενα αρχειο. Πως μπορω να αναζητήσω, απο εναν υπαρχοντα πινακα αν υπάρχει εγγραφη, πχ με ΑΦΜ, και αν υπαρχει να μου την εμφανισει? Ουσιαστικα θελω με καποιον τροπο να κανω ερωτημα αλλα να εισαγω καθε φορα διαφορετικό ΑΦΜ, ή μερος αυτου.
|
| |||
| |||
Καλησπέρα Σωκράτη και καλώς όρισες στο forum. Κι εγώ είμαι νέος εδώ.Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω με το παράδειγμα που σου επισυνάπτω. Ουσιαστικά η δουλειά γίνεται με ένα Σύνθετο Πλαίσιο. Ελπίζω να κατάλαβα σωστά και να σε βοήθησα |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Δυο προσθήκες στη λύση που πρότεινε ο φίλος μας ο Γιώργος που βελτιώνουν την πρότασή του. 1. Στη ιδιότητα Data - Row source του σύνθετου πλαισίου πρόσθεσα μια επιπλέον επιλογή, ώστε τα ΑΦΜ να βγαίνουν κατά αύξουσα σειρά. Κώδικας: SELECT tblone.Αναγνωριστικό, tblone.afm, tblone.Onoma FROM tblone ORDER BY tblone.afm; Κώδικας: Private Sub Form_AfterUpdate() Me.Σύνθετο_πλαίσιο6.Requery End Sub Φιλικά/ Νικος Δ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 24-02-11 στις 09:55. Αιτία: συμπλήρωση ... |
| |||
| |||
Καταρχην ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Αυτο που θελω, ειναι να εμφανίζω ενα πλαισιο, (το εχω κανει με ερωτημα) στο οποιο θα ζηταει τιμη και θα κανει αναζητηση αυτης της τιμης στον πινακα. πχ αν βαλω 2-3 νουμερα απο το αφμ να μου εμφανιζει ολα τα αφμ που περιεχουν αυτα τα νουμερα. πχ αν βαλω να αναζητησω το 123 να βου βγαλει και τα 123χχχχχχ και τα χχ123χχχ και τα χχχχχχ123 κ.ο.κ., γιατι με το ερωτημα πρεπει να ειναι ακριβες το ΑΦΜ προκειμενου να μου το εμφανισει. Μαλλον ψάχνω για καποιο κριτήριο στο ερώτημα... Το αποτελεσμα που μου βρισκει, μου το εμφανιζει σε αποσπασμα του πινακα. Υπαρχει περιπτωση να μπορω να πατησω εκει και να με μεταφερει στην συγκεκριμενη εγγραφη σε μορφη φορμας? Συγνωμη αν σας κουραζω... Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη soc07 : 24-02-11 στις 13:14. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Σωκράτη, έχω για σένα δυο απαντήσεις:
Αυτά αγαπητέ μου Νίκος Δ |
| |||
| |||
Παράθεση:
|
| ||||
| ||||
Καλησπέρα κι από μένα! Δείτε ένα παράδειγμα αναζήτησης σε φόρμα στο συνημμένο. Η κύρια φόρμα παίρνει δεδομένα από ένα ερώτημα (QryCapCustomers) βασισμένο στον πίνακα tblCustomers: Το ερώτημα QryCapCustomers περιέχει τα πεδία:
και συνδέεται με την κυρία φόρμα μέσω ID. Τα αποτελέσματα αναζήτησης εμφανίζονται αυτόματα ενώ πληκτρολογούμε στο ανάλογο πεδίο. Ή αναζήτηση επιστρέφει εγγραφές που το ID τους ισούται με το ID των εγγραφών του πεδίου TheName όπου τμήμα του περιεχομένου τους ταιριάζει με το περιεχόμενο του πεδίου αναζήτησης. Έτσι, από ένα πεδίο αναζήτησης μπορούμε να αναζητήσουμε ότιδήποτε περιέχεται στα πεδία: AFM, Lastname, FirstNameκαι City. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 02-03-11 στις 07:15. Αιτία: Τροποποίηση Ερωτήματος για βελτιωμένη σθμπεριφορά σε κενά πεδία |
| |||
| |||
Τασο πραγματικα πολυ ωραιο αυτο που ανεβασες, αλλα νομιζω πως μου ειναι πολυ "προχωρημενο" και δυσκολο να το εφαρμόσω στο δικό μου αρχειο! Ειμαι αρχάριος βλεπεις και μου φαινεται πολυ πιο δυσκολο, οσο και καλό να μου φαίνεται.
|
| ||||
| ||||
Καλησπέρα... Τάσο πολύ καλό. Δηλ. φανταστικό! Με έντονη ...επαγγελματική χροιά. Θα κάνω χρήση της τεχνικής που μας παρουσίασες, σε αναβαθμίσεις την επόμενη διετία... Σωκράτη, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω σε τι περιβάλλον εργάζεσαι. Άν αυτό που σε πρότεινα δεν μπορείς να το εφαρμόσεις κάνε το εξής: Συμπίεσε την εφαρμογή σου ή το σχετικό τμήμα αυτής και ανέβασέ το στο Forum. Αν πάλι δεν πρέπει -για λόγους που σε αφορούν - να ανέβει η εφαρμογή σου, τότε πες μου αν έχεις δει τον κώδικα στο afterUpdate του σύνθετου πλαισίου, στην εφαρμογή που ανέβασα. Τα ξαναλέμε λοιπόν! Φιλικά/ Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Παράθεση:
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια access (sum) !!!! | ssfatommy | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 11-05-14 22:14 |
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕΣΩ access | tzvangel | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 30-04-14 09:12 |
[Excel07] Βοήθεια με αναζήτηση | sotisanis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 24-12-13 13:30 |
Αναζήτηση αριθμών - ερώτημα access | kirillos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 16-01-12 14:18 |
Βοήθεια για Access | ΝΙΚΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 04-04-09 09:49 |
Η ώρα είναι 08:16.