Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > προβλημα απο access σε runtime

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-02-11, 22:27
Όνομα: Σάκης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή προβλημα απο access σε runtime

"Αγαπητε METEORA στο μαγαζι μου εχω κανει εγκατασταση σε καθε υπολογιστη το runtime 2007 που ειναι δωρεαν .
Εχω ενα NAS (Ενα κουτι που εχει 2 δισκους sata μεσα του με συνδεση raid ) και ειναι κουμπωμενο στο δυκτιο σαν
αποθηκευτικος χωρος με γραμμα S .
Στο σπιτι μου εχω εγκατεστημενη την access 2007 αλλα η βαση μου ειναι σε μορφη 2003 και ετσι την δουλευω.
Για να δουλεψει στο μαγαζι μου κανω τα εξης.
1. Αποθηκευσα την βαση μου σε μορφη 2007 και το αρχειο απο ονομαβασης.mdb εγινε ονομαβασης.accdb
2. Την διαιρεσα σε δυο βασεις (το κανει μονη της η 2007) ενα εχει τους πινακες και το αλλο τις φορμας ερωτηματα κλπ
3. Το αρχειο με τις φορμες το αλλαζω απο .accdb σε accdr και ετσι τρεχει με το runtime

(υπ οψιν στο σπιτι μου ενα κοματι του δισκου μου το ονομασα S γιατι με τον διαχωρισμο το αρχειο με τις φορμες
ψαχνει να συνδεθει σε διαδρομη S .Και οποσδηποτε πρεπει να δηλωσεις με ποια φορμα θα ξεκιναει η εφαρμογη σου
γιατι εγω δεν το ειχα κανει και ξεκιναγε το runtime και δεν εδειχνε τιποτα )

ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ . ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ "
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
τα παραπανω ειναι απο θεμα που ανεβασε ο φιλος pdhmos.
ακολουθησα αυτα που γραφει και ολα πηγεναν καλα.
α)εχω την βαση μου που ειναι σε access2003 και την δουλευω στο σπιτι με access2003 για windowsXP η access 2010για windows 7 .
β)στο μαγαζι εχω στον υπολογιστη access runtime 2007 και δουλευα την βαση μια χαρα σε windows 7 ultimate
Χθες πηρα εναν φορητο με windows 7 εβαλα access runtime 2007 και δεν δουλευει η βαση.
μου βγαζει μυνημα να κλεισω τις μακροεντολες
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-02-11, 08:26
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλημέρα

Κάνε αυτές τις δυο κινήσεις

1) Φτιάξε μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας και δώσε διαδρομή π.χ. :
c:\onomafakelou\onomabasis.accde /Runtime

Μετά το όνομα της βάσης, αφήνεις ένα κενό γράφεις ανάποδη κάθετο και μετά τη λέξη Runtime ( το AccessRuntime.exe να υπάρχει στον φάκελο 'onomafakelou')

και ως δεύτερη επιλογή δοκίμασε

2) Προσπάθησε να ανοίξεις την εφαρμογή σου μέσα απο την Access, όχι με διπλό κλικ. (Εικονίδιο Access, more -δεξιά πάνω,..., παράθυρο Open -άνοιγμα)

Ερώτημα: Αφού έχεις Laptop με 2007 γιατί θέλεις το περιβάλλον runtime ;

Νίκος Δ.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 23-02-11 στις 13:50.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-02-11, 19:40
Όνομα: Δήμος

Περιοχή: ΛΑΡΙΣΑ
Προεπιλογή

Σάκη και νικο καλησπερα .
Εάν σου βγάζει στην αρχά ενα μήνυμα πάτα το αριστερό βελάκι και enter εγώ το δουλέυω ετσι 2 χρόνια περίπου.
Μπορείς να δηλώσεις επίσης την θέση του αρχείου αξιόπιστη και να μήν στο ξαναβγάλει..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-02-11, 15:01

Προεπιλογή

Ευχαριστο πολυ για τις απαντησεις και τον νικο και τον δημο.
Το προβλημα μου τελικα ηταν καποια references που ηταν ενεργοποιημενα στην visual
τα απενεργοποιησα και δουλευει μια χαρα.

Υ. Γ. Νικο στο λαπτοπ δεν εχω access 2007 ,αλλα access runtime 2007 γιατι ειναι free και
δεν χρειαζεται να δωσω 190€ για αγορα αλλης μιας access
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-02-11, 15:19
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλησπέρα...
Σάκη, κατέβασα πρόσφατα κάποιες εφαρμογές ( *.mdb) φίλων απο το Forum, οι οποίοι ζητούσαν "βοήθεια" και μια από αυτές 'κλωτσαγε', όταν την άνοιγα με την Access 2007. Με Debug στον VBE είδα που είχε το πρόβλημα και τελικά η αποκατάσταση ήταν ίδια με αυτή που περιγράφεις.

Καλό απόγευμα σε όλους

Νίκος Δ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-02-11, 22:47

Προεπιλογή

ισως πρεπει εμεις που βρισκουμε κατι να το γραφουμε πιο αναλυτικα για να το καταλαβαινουν και τα παιδια που εχουν το ιδιο προβλημα.
παμε στον VBE -καρτελα TOOLS - επιλογη REFERENCES.εκει εχει διαφορα πλαισια μαρκαρισμενα
απο κατω προς τα πανω,ξεμαρκαρουμε ενα ενα και μετα παμε στο DEBUG - COMPILE και ελεγχουμε
αν δουλευει η βαση μας.αν δουλευει δοκιμαζουμε και στην access runtime 2007.αν δουλευει και εκει
τοτε τελειωσαμε. ανδεν δουλευει επαναλαμβανουμε την παραπανω διαδικασια με το επομενω referenc.
καλα τα λεω νικο
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ accdr ΜΕ ΧΡΗΣΗ ACCESS RUNTIME smasak Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 26-02-14 14:44
[ Φόρμες ] στο Open της φορμας, Runtime error 2105 access 2010 Dafnh0106 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 19-12-12 11:05
[ Ασφάλεια] Access Runtime (Ασφάλεια Τοποθεσίας) Free_Ghost Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 25-09-12 18:03
[ Συναρτήσεις ] Παράκαμψη της αδυναμία χειρισμού των hyperlinks στο Access Runtime mistirios Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 13-09-10 14:09
Διαδικασία απο access σε runtime pdhmos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 08-03-09 10:20

Η ώρα είναι 19:36.