Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Κλείδωμα συγκεκριμένων εγγραφών σε φόρμα
Καλημέρα σε όλη την παρέα, Για ακόμη μία φορά θέλω την βοήθεια σας. Στην φόρμα Δελτία Παραγγελίας της επισυναπτόμενης ΒΔ θέλω όταν στο σύνθετο πλαίσιο επιλέγω "Εγκίθηκε" , "Κλειστό" ή "Ακυρώθηκε" να κλειδώνει η συγκεκριμένη εγγραφή στην κύρια και στην δευτερεύουσα φόρμα προς αποφυγή αλλαγής των δεδομένων των δελτίων παραγγελιών και να επιτρέπει μόνο δημιουργία νέου δελτίου παραγγελίας. Δεν θα ήθελα κάτι του τύπου κλείδωμα- ξεκλείδωμα εγγραφών με χρήση κωδικού- το οποίο βρήκα ανατρέχοντας σε παλαιότερα θέματα μέσα στο φόρουμ, αλλά κάτι παρόμοιο με την σχετική διαδικασία που υπάρχει στην βάση της Northwind στην φόρμα Λεπτομέρειες δελτίων παραγγελίας αλλά δεν κατάφερα να καταλάβω πως γίνεται. Eκεί όταν μία παραγγελία έχει "Εγκριθεί" ή "Κλείσει" αυτόματα κλειδώνει η συγκεκριμένη εγγραφή και δεν μπορείς να αλλάζεις ή να διαγράψεις δεδομένα της. Εάν δεν είναι εφικτό να γίνει το κλείδωμα της εγγραφής με την επιλογή της κατάστασης του δελτίου παραγγελίας μέσα από το σύνθετο πλαίσιο και υπάρχει άλλος τρόπος ευπρόσδεκτος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
| |||
| |||
Καλησπέρα Τίμο, δες μια πρόταση στο συνημμένο. Η υλοποίηση έγινε με μακροεντολές πίνακα. Έχουν σχεδιαστεί μακροεντολές για τους πίνακες [Δελτία παραγγελίας] και [Λεπτομέρειες δελτίων παραγγελίας] και για τα συμβάντα Before Change και Before Delete. Για να δούμε τις μακροεντολές ενός πίνακα, τον ανοίγουμε σε προβολή φύλλου δεδομένων, πατούμε στην καρτέλα Table της κορδέλας και στα κουμπιά Before Change και Before Delete. Κάνε δοκιμές στη φόρμα ή κατευθείαν (προβολή φύλλου δεδομένων) στον πίνακα: 1) Αλλάζοντας ή διαγράφοντας οριστικές παραγγελίες. 2) Αλλάζοντας, διαγράφοντας ή προσθέτοντας εγγραφές στις λεπτομέρειες, που αναφέρονται σε οριστική παραγγελία. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Καλημέρα, Γιώργο πολύ καλό αυτό που έκανες, δουλεύει. Το μόνο που έχω να επισημάνω και φταίω εγώ που δεν το διευκρίνισα εξ' αρχής είναι το εξής : αφού δημιουργεί το δελτίο παραγγελίας και μέχρι να κλείσει σαν παραγγελία (δηλ. να εκτελεστεί και να τιμολογηθεί) θα περάσει από την κατάσταση δημιουργίας σε κατάσταση υποβολής για έγκριση, σε έγκριση ή ακύρωση αυτής, και τέλος σε κατάσταση "έκλεισε" που θα σημαίνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Στην διάρκεια αυτής της διαδικασίας να μην μπορεί να αλλάξει κάποιος τα δεδομένα του δελτίου από την στιγμή που θα “Εγκριθεί” και μετά, παρά μόνο την κατάστασή του την οποία να μπορώ μετά την έγκριση και αφού ολοκληρωθεί να την αλλάξω σε “Κλειστό”. Στην επισυναπτόμενη ΒΔ που ανέβασες η αλλαγή της κατάστασης δεν είναι δυνατόν να αλλάξει. Μόλις οριστεί η κατάσταση από την “Δημιουργία” σε “Υπεβλήθη” κλειδώνουν όλα , και εάν μετά αυτή “Εγκριθεί” ή “Ακυρωθεί” δεν μπορώ να την αλλάξω και να έχω πραγματική εικόνα σε Report για ποιες παραγγελίες περιμένω έγκριση, ποιες έχουν κλείσει ή και ποιες έχουν ακυρωθεί. Βγάζει σφάλμα και δεν αφήνει την αλλαγή αυτή. Θα ήθελα λοιπόν να κλειδώνει τα δεδομένα και τα στοιχεία του δελτίου, πλην της κατάστασης, από την στιγμή που θα εγκριθεί και να κλειδώνει οριστικά μόνο εάν η κατάσταση γίνει "Κλειστό" ή "Ακυρώθηκε". Εάν μπορούσες να βοηθήσεις και σ΄ αυτό το σημείο θα σου ήμουν υπόχρεος. Ευχαριστώ Τίμος |
| |||
| |||
Καλησπέρα Τίμο, δες μια άλλη υλοποίηση. Κάνε δοκιμές, μήπως κάτι μου διέφυγε στις συνθήκες. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 09-12-15 στις 18:38. Αιτία: Αλλαγή συνημμένου |
| |||
| |||
Καλησπέρα, Γιώργο όσες συνθήκες-συνδυασμούς και αν έκανα παίρνω το επιθυμητό για την κάθε περίπτωση αποτέλεσμα. Δουλεύει άψογα. Μάλιστα πολύ έξυπνο που κλειδώνεις ένα-ένα τα πεδία γιατί τώρα πρόσθεσα νέο πεδίο για να επισυνάπτω, όταν ολοκληρώνεται η παραγγελία, το τιμολόγιο αυτής και να υπάρχει σύνδεση δελτίου με τιμολογίου , το οποίο πεδίο δεν επηρεάζεται από καμία συνθήκη-κατάσταση. Εάν κάτι προκύψει στην πορεία θα σε ενημερώσω . Χίλια ευχαριστώ Τίμος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Ασφάλεια] κλείδωμα εγγραφών | vala | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 06-12-21 10:27 |
κλειδωμα εγγραφών | teo1976 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 19-08-15 20:15 |
[ Φόρμες ] Αναζήτηση εγγραφών σε φόρμα Access | dalavouras | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 13-05-14 16:14 |
[ Φόρμες ] Εμφάνιση Συγκεκριμένων Εγγραφών στην Φόρμα. | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 32 | 27-10-10 21:47 |
Αριθμός εγγραφών σε φόρμα | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 17-09-10 12:39 |
Η ώρα είναι 08:11.