Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Εισαγωγή εγγράφου world σε έκθεση στην access
Καλημέρα και συγχαρητήρια για το Forum. Δύο ερωτήσεις: 1.Πως μπορώ να βάλω ένα έγγραφο του word αυτόματα σε μια έκθεση στην Access. 2.Πώς μπορώ ή μάλλον τι κώδικα θα χρησιμοποιήσω ΄΄οταν εχω σε μια φόρμα ένα κουμπί εντολής να μου ανοίγει ένα φάκελο που έχω αποθηκευμένα έγγραφα του Word η Excel. Eυχαριστώ |
| |||
| |||
Καλημερα για το 1ο ερωτημα αν καταλαβα καλα...πας στο word αρχειο εργαλεια - επιλογες - αποθηκευση και κλικαρεις το αποθηκευση μονο των δεδομενων σε φορμες. μετα καβνεις save as το word αρχειο και το σωζεις σε μορφη txt πας στην access δημιουργεις κενη βαση πηγαινεις File- Get External Data- Import βαζεις το αρχειο κλικαρεις Delimited Button και συνεχιζεις το wizard ειναι ευκολο απο κει και περα τωρα για το δευτερο χρησιμοποιησε τον εξης κωδικα Private Sub Command12_Click() Dim ProjPath ProjPath = "c:\" Shell "C:\WINDOWS\explorer.exe """ & ProjPath & "", vbNormalFocus End Sub οπου Command12 το ονομα που εχεις δωσει στο κουμπι εντολης .αυτα |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα σε όλους! Αγαπητέ Αλέξανδρε, καλωσόρισες στην παρέα μας! Για το πρώτο σου ερώτημα φαντάζομαι ότι θέλεις να εμφανίσεις το κείμενο ενός ή περισσοτέρων αρχείων Word σε έκθεση της Access. Κάποτε είχα φτιάξει κάτι παρόμοιο και σκέφτηκα ότι θα σε βοηθούσε με κάποιες μικροαλλαγές. Το επισύναψα εδώ στο μήνυμα και ελπίζω να σε εξυπηρετήσει, έστω εν μέρει. Για να το δοκιμάσεις, θα χρειαστεί στη φόρμα να κάνεις κλικ στο "Αναζήτηση αρχείων ..." επιλέξεις φάκελο και να εισάγεις αρχεία Word σε λίστα (ListBox). Κατόπιν, επίλεξε από τη λίστα το αρχείο που σ ενδιαφέρει, κάνε κλικ στο κουμπί με το βέλος, και το περιεχόμενο κείμενο του θα περαστεί σε πεδίο στη φόρμα…. Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης σου νομίζω ότι σε κάλυψε ο Μάριος. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Απάντηση
Ευχαριστω τον Μάριο και τον Τάσο για την βοήθεια και την αστραπιαία απάντησή τους στις ερωτήσεις μου.Στην πρώτη απάντηση του Μάριο εκανα την αποθήκευση όλα κανονικα το εκανα txt αλλα δεν μεταφέρει τα δεδομένα αποθηκευει το εγγραφο κενό.Μία υπεύθυνη δήλωση εχω και θέλω να την περασω στη στην έκθεση .Μετά σε μία φόρμα συμπληρώνω τα πεδία ονομα, επώνυμο ,και τα συναφή να γίνει η καταχώριση στα κενά της έκθεσης. Στο αλλο ερώτημα ολα κανονικά.Να ρωτήσω και κάτι άλλο για να ανοίγουν και οι φάκελοι σαν Treeview θέλει επιπλέον κώδικα; Ευχαριστώ και τον Τάσο μπράβο πολύ καλό συγκεντρωτικό .Μου χρειαζετε στην εφαρμογή μου. Σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας |
| ||||
| ||||
Καλημέρα σε όλους Δείτε μερικά παραδείγματα χρήσης του Windows Explorer μέσω VBA: Κώδικας: Option Explicit Sub StartExplorerNormal() 'Άνοιγμα συγκεκριμένου φακέλου στον Explorer Shell "Explorer.exe, vbNormalFocus End Sub Sub StartExplorerAtDirectory() 'Άνοιγμα συγκεκριμένου φακέλου στον Explorer Shell "Explorer.exe C:\MyDir", vbNormalFocus End Sub Sub ExplorerWithVariable() Dim Thepath$ Thepath = "C:\MyDir" Shell "Explorer.exe " & Thepath, vbNormalFocus End Sub Sub ExplorerWithTreeWiew() ' Άνοιγμα του Explorer με TreeWiew σε συγκεκριμένο φάκελο Shell "Explorer.exe /e, C:\MyDir", vbNormalFocus End Sub Sub ExplorerWithRoot() ' Άνοιγμα του Explorer με TreeWiew σε συγκεκριμένο φάκελο 'Δεν μπορεί να επιλεγεί υψηλότερο επίπεδο στο TreeView από το “C:\MyDir“ Shell "Explorer.exe /e, /Root, C:\MyDir", vbNormalFocus End Sub Sub ExplorerSelectFile() ' Άνοιγμα του Explorer με προεπιλογή αρχείου Shell "Explorer.exe /select, C:\MyDir\test.doc", vbNormalFocus End Sub Sub OpenFileWithExplorer() 'Άνοιγμα αρχείου με χρήση του Explorer Shell "Explorer.exe C:\MyDir\test.doc", vbNormalFocus End Sub
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 16-03-10 στις 00:11. |
| |||
| |||
Απάντηση
Τάσο σέυχαριστώ πάρα πολύ για την άμμεση βοηθειά σου. Αλέξανδρος |
| ||||
| ||||
Νάσαι καλά! Καλη σου μέρα Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
γεια σας αγαπητοί φίλοι μήπως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει ποιο αναλυτικά στο πως θα χρησιμοποιήσω/γράψω την συνάρτηση (Days 360) στο (Excel) .Ευχαριστώ υ.γ: συγχαρητήρια στους διαχειριστές του φόρουμ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη αθάνατος : 27-11-10 στις 13:44. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Αθάνατε και καλωσόρισες στο φόρουμ! Πες μας σε παρακαλώ σε ποιο πρόγραμμα θέλεις να χρησιμοποιήσεις την Days360 για να σου δώσουμε την κατάλληλη απάντηση και να μετακινήσουμε το μήνυμα σου σε νέο θέμα με σχετικό τίτλο. Φιλικά Τάσος
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εισαγωγή (και χρήση) excel μέσα στην access | q.mrk | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 26-07-16 04:28 |
Εκτυπωση ή μη κεφαλίδων σελίδας στην Εκθεση Access | κκκ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 23-03-15 23:28 |
Εισαγωγή πολλαπλών αρχείων Excel στην Access | prittpritt | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 16-02-13 21:30 |
Σάρωση εγγράφου από την Access | mgeorge | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 21-08-12 00:47 |
[ Εκθέσεις ] Αλλαγή πτώσης στην έκθεση. | mike04 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 16-09-11 22:24 |
Η ώρα είναι 07:59.