Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αυτόματη Συμπλήρωση Σύνθετου Πλαισίου
Καλημέρα και πάλι... Έχω ένα ΣΥΝΘΕΤΟ ΠΛΑΙΣΟ το οποίο γεμίζει με τα αποτελέσματα ενός ερωτήματος. Το ερώτημα έχει 6 στήλες, αλλά στο ΣΥΝΘΕΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ φαίνονται μόνο οι 3 (εχω ορισει το πλατος σε 0 σε αυτες που δεν χρειάζομαι). Επισης η Δεσμευμένη στηλη δεν ειναι απο αυτες που φαίνονται. Αυτό που χρειάζομαι είναι όσο πληκτρολογώ μέσα στο πλαίσιο τα αποτελέσματα της λίστας να μειώνονται ανάλογα με το τι πληκτρολογησα (ποσες εγγραφες δηλ. ανταποκρινονται σε αυτό που πληκτρολόγησα) Η αυτοματη συμπληρωση που μου προσφερει η ACCESS δεν με καλυπτει, διότι θα ήθελα να μπορω να πληκτρολογώ οποιοδήποτε μερος ή στοιχειο του ερωτηματος, και οχι μονο την αρχη.. Ελπίζω να εγινα κατανοητός... Ευχαριστώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stelianta : 08-02-12 στις 20:55. Αιτία: Λάθος Διατύπωση |
| |||
| |||
Καλησπέρα Στέλιο, δες και την επισυναπτόμενη ΒΔ. Η φόρμα «Form1» περιέχει ένα πλαίσιο λίστας (lstFilter) και ένα πλαίσιο κειμένου (txtFilter), που χρησιμοποιείται για το φιλτράρισμα της λίστας. Όταν πληκτρολογούμε κείμενο στο πλαίσιο κειμένου το ερώτημα το οποίο γεμίζει τη λίστα φιλτράρεται και εμφανίζει μόνο τις εγγραφές που ταιριάζουν στο περιεχόμενο του πλαισίου κειμένου. Συγκεκριμένα εμφανίζονται μόνο οι εγγραφές στις οποίες το κείμενο, που προκύπτει από την ένωση (concatanate) με τη σειρά όλων των πεδίων, περιέχει το κείμενο του πλαισίου κειμένου. Το ερώτημα και ο σχετικός κώδικας φαίνονται παρακάτω: Κώδικας: SELECT Table1.ID, Table1.LastName, Table1.FirstName, Table1.MiddleName, Table1.bDate FROM Table1 WHERE (((CStr([ID]) & CStr([LastName]) & CStr([FirstName]) & CStr([MiddleName]) & CStr([bDate]) Like "*" & nz([Forms]![Form1]![txtFilter]) & "*")); Κώδικας: Private Sub txtFilter_Change() Me.lstFilter.SetFocus Me.lstFilter.Requery Me.txtFilter.SetFocus Me.txtFilter.SelStart = Len(Nz(Me.txtFilter)) End Sub Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 09-02-12 στις 20:44. Αιτία: Αλλαγή συνημμένου |
| |||
| |||
Φίλε Γιωργο... Κατι αντιστοιχο (νομιζω) πως ειχε ανεβασει και ο Τασος... Οφείλω καταρχην μια ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΝΩΜΗ !!!! Το στοιχειο ελεγχου που χρησιμοποιω είναι ΣΥΝΘΕΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ και ΟΧΙ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΙΣΤΑΣ !!!! Συγνωμη Παιδιά είμαι Τραγικος !!!!! Επειδη όμως θα πρεπει να αλλαξω όλη την σχεδιαση της φορμας για να το χρησιμοποιησω οπως μου το εδωσες , υπαρχει η δυνατοτητα να κανει αυτο ακριβως που μου εδειξες αλλα η "δουλεια" να γινεται απ ευθειας στο Συνθετο Πλαίσο ??? Ανεβασα και ενα Print Screen μηπως σε βοηθησω να καταλαβεις.... Ευχαριστω εκ των προτερων για την προσπαθεια κ τον χρονο σου και ειλικρινα Συγνωμη για την ταλαιπωρία ΞΑΝΑ!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stelianta : 08-02-12 στις 20:05. |
| |||
| |||
Παράθεση:
Στέλιο αν κατάλαβα καλά. Δες το συνημμένα αρχείο του Τάσου http://www.ms-office.gr/forum/access...se-access.html και κάνε τις ανάλογες προσαρμογές Φιλικά Νάσος |
| |||
| |||
Καλησπέρα στην παρέα Στέλιο, στην επισυναπτόμενη ΒΔ πρόσθεσα και τη φόρμα «Form2». Στη φόρμα αυτή φιλτράρονται τα στοιχεία ενός σύνθετου πλαισίου με βάση τα στοιχεία που πληκτρολογούμε σ’ αυτό. Σημειώνω ότι στη φόρμα, αν και δε φαίνεται (είναι κάτω από το σύνθετο πλαίσιο), υπάρχει και το πλαίσιο κειμένου (txtFilter). Αυτό χρειάζεται, στον κώδικα, για την μεταφορά της εστίασης από το σύνθετο πλαίσιο σε κάποιο άλλο στοιχείο ελέγχου της φόρμας. Αν υπήρχε στη φόρμα και ένα δεύτερο στοιχείο ελέγχου, η εστίαση θα μπορούσε να μεταφερθεί σ’ αυτό και δε θα χρειαζόταν η προσθήκη του txtFilter. Κατά τη γνώμη μου, αντί να φιλτράρεις το σύνθετο πλαίσιο και στη συνέχεια να κάνεις κάποια επιλογή για να φιλτράρεις τη φόρμα, θα ήταν προτιμότερο να φιλτράρεις κατευθείαν τη φόρμα με τη μέθοδο που παρουσίασε ο Τάσος και σου πρότεινε ο Νάσος. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 09-02-12 στις 20:42. Αιτία: Αλλαγή συνημμένου |
| |||
| |||
Παράθεση:
Το ειχα δει και γω αυτο το θέμα... Το Παλευω.... Σε καθε περιπτωση τα αποτελεσματα (αν ειναι αυτα που επιθυμω) θα ανεβουν στο φορουμ για να το δουν και τα υπολοιπα μέλη Ευχαριστω και παλι !!! |
| |||
| |||
Παράθεση:
Ευχαριστω πολυ παιδια για τον χρονο σας Φτιαχνω κατι αρκετα περιπλοκο και ειμαι βεβαιος οτι θα ΞΑΝΑΧΡΕΙΑΣΤΩ την βοηθεια σας Τα λεμε... |
| |||
| |||
Καλησπέρα στη παρέα Στον κώδικα που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή φίλτρου σε πλαίσιο λίστας και σύνθετο πτυσσόμενο πλαίσιο, διαπίστωσα ένα λάθος στον κώδικα. Συγκεκριμένα αντί να χρησιμοποιήσω την ιδιότητα SelStart, των στοιχείων ελέγχου, χρησιμοποίησα την SelLeft της φόρμας. Η επισυναπτόμενη ΒΔ περιέχει το διορθωμένο κώδικα. Επίσης αντικατέστησα τις ΒΔ και στα προηγούμενα μηνύματά μου. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Αναρωτιεμαι Ολη μερα Τι κανω λάθος.... Μου βγαζει συνεχως το μυνημα "H microsoft Access Δεν μπορει να μετακινησει την εστιαση στο στοιχειο ελεγχου txtFilter" Ευχαριστω Πολύ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stelianta : 09-02-12 στις 22:36. |
| |||
| |||
Φίλε Στέλιο, το λάθος πιθανόν να επηρέαζε τη θέση του δρομέα στο πλαίσιο κειμένου ή το πτυσσόμενο σύνθετο πλαίσιο, δεν είχε καμιά επιρροή στη λειτουργία των φίλτρων. Αν αυτό που έκανες δε λειτουργούσε, σίγουρα οφείλονταν σε άλλο λόγο. Γιώργος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενημέρωση πλαισίου κειμένου από πλαίσιο λίστας | kellis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 12-04-18 21:19 |
[Excel07] Αυτόματη συμπλήρωση λίστας. | George Nestor | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-11-16 20:43 |
[ Φόρμες ] Αλλαγή Περιεχομένων ενός Πλαισίου Λίστας με Ομάδα Επιλογής | ΤΖΙΜΗΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 01-11-11 16:38 |
Σύγκριση σύνθετου πλαισίου και λίστας | area51 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 17-07-10 14:37 |
Σύγκριση σύνθετου πλαισίου και λίστας | pm4698 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 21 | 08-03-10 11:52 |
Η ώρα είναι 08:33.