Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| ||||
| ||||
έναν απλό τρόπο αναζήτησης από πλαίσιο κειμένου
Παιδιά καλησπέρα σε όλους και εύχομαι να περνάτε όλοι καλά μέχρι τώρα το καλοκαιράκι . Επειδή οι γνώσεις μου στην Access είναι ελάχιστες, θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσω, σε ένα αρχείο που δημιούργησα, αντιγράφοντας εντολές και φόρμες από άλλα αρχεία. Συγκεκριμένα θέλω να συνδέσω ένα πλαίσιο κειμένου με κάποια εντολή ίσως..... η οποία θα είναι το αρχικό σημείο της εφαρμογής όταν θα ανοίγω την φόρμα και στο οποίο θα μπορώ να κάνω αναζήτηση μίας εγγραφής με συγκεκριμένα κριτήρια (εικ. 1 από 2) Συγκεκριμένα θέλω αν είναι δυνατόν κάποιος να μου δείξει τον τρόπο λειτουργίας μιάς τέτοιας εντολής . Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ..... |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Δημήτρη Ο απλούστερος τρόπος αναζήτησης είναι το πάτημα του ctrl+F. Επιπλέον... Υποθέτω οτι το πλαίσιο κειμένου έχει όνομα πλαίσιοΧ και βρίσκεται στην ΑΝΟΙΧΤΗ φόρμα. όπου πρόκειται να γίνει η αναζήτηση. Στο συμβάν After Update (μετά την ενημέρωση) θα γράψεις (Μη το γράψεις! αντιγραφή να κάνεις) αυτό: Κώδικας: Private Sub πλαίσιοΧ_AfterUpdate() Dim rs As Object Set rs = Me.Recordset.Clone rs.FindFirst "[Α/Φ] = " & Nz(Me![πλαίσιοΧ]) & " OR [Αριθμός Βιβλίου] = '" & [Me!πλαίσιοΧ] & "'" If Not rs.EOF Then Me.Bookmark = rs.Bookmark End Sub Αν χρειαστείς άλλη βοήθεια επί του θέματος, απλά γράψε στο Forum. Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| ||||
| ||||
Φίλε Νίκο σ'ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση, και παράλληλα σου ζητώ συγγνώμη που άργησα να απαντήσω. Για την λύση που μου πρότεινες ...δεν ξέρω ίσως εγώ να κάνω κάποιο λάθος αλλά δεν δείχνει να μου δουλεύει .. σε λίγες μέρες (λόγω δουλειάς) θα έχω το χρόνο να "ξαναμοντάρω' την εφαρμογή και θα την ανεβάσω στο φόρουμ , μήπως κάτι δεν έχω κάνει καλά ... Όπως και νάχει σ'ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου....Καλά να περνάς. |
| |||
| |||
Ως συνέχεια του ερωτήματος που έθεσε ο Δημήτρης και της απάντησης του Νίκου, μπορεί σε ένα σύνθετο πλαίσιο αναζήτησης κειμένου όπου μου φέρνει τις εγγραφές σε μια τρέχουσα φόρμα με βάση το επίθετο, διαζευτικά να μου φέρνει και τις εγγραφές με βάση το ΑΦΜ. Φιλικά Τζίμης |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Δημήτρη, δες το επισυναπτόμενο. Υπήρχε ένα μικρό 'λαθάκι' σε ένα κώδικα που δεν δοκίμασα πριν τον "ανεβάσω". ( το [Me!πλαίσιοΧ] αντικαθίσταται πλέον από το Me![πλαίσιοΧ] ). Αυτά φίλτατε Νίκος Δ. ΥΣτερολόγιο: Στα σύνθετα πλαίσια ΔΕΝ γράφουμε κάτι. Το επιλέγουμε από την αναδυόμενη λίστα. Τζίμη, δεν καταλαβαίνω τι έχεις στον νου σου. Ίσως χρειάζεται ένα παράδειγμα... |
| |||
| |||
Νίκο συμφωνώ στο σύνθετο πλαίσιο επιλέγουμε από λίστα ,αλλά δεν έχουμε και τη δυνατότητα να πληκτρολογήσουμε ολογράφως το επίθετο;Και ρωτώ μπορεί να γίνεται η αναζήτηση είτε με το επίθετο είτε με το ΑΦΜ του πλητρολογώντας το.Και το λέω αυτό διότι όταν υπάρχει μια λίστα με >500 εγγραφές είναι κουραστικό να ψάχνεις με το δείκτη του ποντικιού και πληκτρολογούμε το επίθετο. Ευχαριστώ. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Τζίμη, στο σύνθετο πλαίσιο έχεις δυνατότητα ταχύτατης εύρεσης μια συγκεκριμένης επιλογής! Ανοίγεις το σύνθετο πλαίσιο και παρουσιάζεται επιλεγμένη ('μαυρισμένη') η πρώτη επιλογή του με τον κέρσορα να αναβοσβήνει αριστερά. Τότε εσύ γράφεις ένα γράμμα και αμέσως μεταβαίνεις στην πρώτη επιλογή της λίστας του πλαισίου, η οποία ξεκινά από το γράμμα το οποίο έγραψες, δεύτερο γράμμα, τρίτο αν χρειαστεί, κ.ο.κ Με πάτημα του Enter έχεις την επιθυμητή εγγραφή. Έτσι φίλε μου χειρίζομαι μια βάση με 5500 εκπ/κους. Σε σύνθετο πλαίσιο γράφουμε, μόνο αν θέλουμε ό,τι γράψαμε να γίνει στοιχείο ενός πίνακα και την επόμενη φορά -αυτό που γράψαμε- να εμφανιστεί στην λίστα του πλαισίου ως επιλογή. Δοκίμασε και ενημέρωσέ μας... με εκτίμηση Νίκος Δ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 26-08-11 στις 16:41. |
| |||
| |||
οκ Νίκο.Η απάντησή σου με κάλυψε. Να είσαι καλά |
| ||||
| ||||
Καλό απόγευμα σε όλους ...και συγγνώμη που άργησα να απαντήσω . Θα ήθελα εδώ να σας ευχαριστήσω Νίκο και Τζίμη , για τις προτάσεις σας . Και οι δύο δουλέψανε όπως ήθελα ...παρόλο που μέχρι να το καταφέρω κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό...Βλέπετε οι γνώσεις μου στο αντικείμενο είναι καθαρά εμπειρικές. Ευχαριστώ και πάλι... |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αντικατάσταση αριθμού σε πλαίσιο κειμένου | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 12-11-16 19:02 |
[ Φόρμες ] Σύνθετο πλαίσιο κειμένου | asterix | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 26-09-14 20:17 |
[ Φόρμες ] Εικόνα συνδεδεμένη με πλαίσιο κειμένου | Λάμπρος Τ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 20-06-14 22:08 |
[Γενικά] Πλαίσιο κειμένου Activex | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 20-01-14 11:46 |
[ Φόρμες ] Ενημέρωση πλαίσιο κειμένου | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 20-06-11 21:27 |
Η ώρα είναι 07:41.